Femte person død etter Strasbourg-angrepet

Folk samlet seg søndag for å minnes ofrene for angrepet mot julemarkedet i Strasbourg. Samme kveld kom meldingen om at en femte person var død av skadene.
Folk samlet seg søndag for å minnes ofrene for angrepet mot julemarkedet i Strasbourg. Samme kveld kom meldingen om at en femte person var død av skadene. Foto: Jean-francois Badias / AP

En av de sårede etter angrepet mot julemarkedet i Strasbourg tirsdag er død av skadene, opplyser franske myndigheter. Dermed er dødstallet steget til fem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er mistenkt for angrepet, Chérif Chekatt (29), ble skutt og drept av fransk politi torsdag.

Tre personer døde under angrepet, mens to senere har mistet livet av skadene de ble påført. Elleve personer er såret.

Detaljer om angriperens motiv er så langt ikke kjent, men franske myndigheter etterforsker angrepet som en terrorsak. Ifølge øyenvitner ropte gjerningsmannen «Allahu akbar», som betyr «Gud er størst» på arabisk. Chekatt sto på en liste over personer som kunne være en trussel mot rikets sikkerhet. Han hadde 27 domfellelser bak seg.

Les også: Far til Strasbourg-mistenkt: Han trodde på IS' propaganda

29-åringen forsøkte først å rømme da han ble oppdaget av en politipatrulje torsdag kveld. Da politifolkene identifiserte seg selv, snudde han seg og begynte å skyte, før han selv ble skutt og drept.

Les også: En fjerde er død etter Strasbourg-angrepet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært