May hardt ut mot Tony Blairs utspill om folkeavstemning

Storbritannias statsminister Theresa May mener Tony Blair undergraver Brexit-forhandlingene, fordi han oppfordrer til ny folkeavstemning om EU. Foto: Alastair Grant / AP / NTB scanpix
Storbritannias statsminister Theresa May mener Tony Blair undergraver Brexit-forhandlingene, fordi han oppfordrer til ny folkeavstemning om EU. Foto: Alastair Grant / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Storbritannias statsminister Theresa May beskylder Tony Blair for å undergrave Brexit-forhandlingene, fordi han oppfordrer til en ny folkeavstemning om EU.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun omtaler den tidligere statsministerens uttalelser som «en fornærmelse mot det embetet han en gang hadde».

Medlemmene av Parlamentet kan ikke gi fra seg ansvaret de har for å sørge for brexit ved å holde en ny folkeavstemning, sier May til BBC.

For få dager siden sa Blair at det kan gjennomføres en ny folkeavstemning hvis ingen andre løsninger fører fram i Parlamentet.

Theresa May har allerede utsatt avstemningen om utmeldingsavtalen med EU i nasjonalforsamlingen fram til nyåret.

– Situasjonen i Parlamentet er fastlåst. Det kan ikke treffe en beslutning, og vi må derfor gå tilbake til den britiske befolkningen og spørre igjen, sa Blair til Radio 4 lørdag.

Les også: Etter brexit: Briter må betale for en tur inn i EU

I en kommentar til Mays utfall avviser Labour-politikeren at en ny folkeavstemning ville vært udemokratisk.

– Det ville vært det motsatte. Det er også mange høytstående medlemmer i hennes eget konservative parti som har sagt det samme, sier Blair.

Ti Labour-representanter møtte torsdag Mays nestkommanderende David Lidington for å argumentere for å holde en ny folkeavstemning. Lidington var imidlertid ikke åpen for det, sier kilder med kjennskap til saken.

Les også: Avis: Ministre vil ha ny folkeavstemning om brexit

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært