Svensk sikkerhetspoliti mener de forhindret terroraksjon

Säpo-sjef Klas Friberg, her fotografert under Arendalsuka, mener politietaten har forhindret en terrorhandling i Sverige. Så langt er detaljene i saken ikke kjent, men en tiltale skal ikke være langt unna. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Säpo-sjef Klas Friberg, her fotografert under Arendalsuka, mener politietaten har forhindret en terrorhandling i Sverige. Så langt er detaljene i saken ikke kjent, men en tiltale skal ikke være langt unna. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det svenske sikkerhetspolitiet gikk til aksjon mot et usbekisk nettverk i vår og forhindret dermed sannsynligvis en terrorhandling i Sverige, sier Säpos leder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De aktuelle aksjonene skjedde i Akalla i Stockholm og i Strömsund i Jämtland på forsommeren i år, opplyser Säpos sjef Klas Friberg til Svenska Dagbladet.

De mistenkte kommer fra Usbekistan og Kirgisistan og anklages for å ha planlagt terrorlovbrudd og brutt loven om terrorfinansiering. Politiet har lagt tett lokk på detaljene i saken, men ifølge Friberg er en tiltale nært forestående.

– Dette er en veldig alvorlig sak. Jeg vil ikke foregripe utfallet av rettsbehandlingen, men ut fra det som personene er mistenkte for og det vi visste når vi slo til, så mener jeg at vi har forhindret en terrorhandling, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
17:17VerdenFødte på parkeringsplass: – Det var utrolig!16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken11:31PengerAndelen uføretrygdede fortsetter å øke11:09VerdenSvenske myndigheter skulle øve på corona-scenarier – glemte de eldre10:52VerdenFryktelige scener i Myanmar: – Ble kvalt av en bølge av leire som traff dem10:40Norge«Et skjødesløst og uansvarlig stykke sensasjonsjournalistikk»
Populært