Michael Flynn ber om å slippe fengsel

Michael Flynn ønsker å slippe fengselsstraff, ifølge hans advokater. Dom i saken faller 18. desember. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
Michael Flynn ønsker å slippe fengselsstraff, ifølge hans advokater. Dom i saken faller 18. desember. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Advokatene til Donald Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn ber om at han skal få slippe fengselsstraff. Flynn har erkjent å ha løyet til FBI.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Argumentene til Flynns advokater er at han i hele hans karriere har viet all sin tid til nasjonen og at han har innrømmet at han har løyet for FBI.

Advokatenes ønske kommer en uke etter at spesialetterforsker Robert Mueller anbefalte at Flynn ikke skal idømmes soning fordi han har samarbeidet så godt i Russland-etterforskningen. Det er ikke kjent hva Flynn har bidratt med.

Flynn erkjente seg i fjor skyldig i å ha løyet til FBI om sin kontakt med Russland i ukene før Donald Trump ble innsatt som president. I tråd med føderal praksis kunne Flynns straff bli på opptil seks måneders fengsel.

Mueller leder granskingen av russisk innblanding og mulig samarbeid med Donald Trumps valgkampapparat før Trump ble valgt til USAs president for drøyt to år siden.

Dom i saken mot Flynn faller 18. desember.