USA og Kina diskuterte handelsavtale

USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer hadde tirsdag en telefonsamtale sammen med USAs finansminister Steven Mnuchin og Kinas visestatsminister Liu He. Det er uklart når partene skal møtes til handelssamtaler. Foto: AP / NTB scanpix
USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer hadde tirsdag en telefonsamtale sammen med USAs finansminister Steven Mnuchin og Kinas visestatsminister Liu He. Det er uklart når partene skal møtes til handelssamtaler. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kinas visestatsminister og USAs finansminister hadde tirsdag en telefonsamtale hvor de diskuterte når de skal ha handelssamtaler igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kinas visestatsminister Liu He snakket med USAs finansminister Steven Mnuchin og USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer på telefon tirsdag, ti dager etter at Donald Trump og Xi Jinping ble enige om en «våpenhvile» i handelskrigen.

Handelsdepartementet i Kina sier i en uttalelse at Liu, Mnuchin og Lighthizer «utvekslet sine syn på gjennomføringen av avtalen». Det er ikke kjent når det vil bli handelsavtaler mellom USA og Kina.

Landene har gitt hverandre 90 dager på få til en avtale som skal regulere handelen mellom dem. Fristen er 1. mars, noe Lighthizer søndag sa er en «hard frist».