Motegiganter vil være klimanøytrale innen 2050

En rekke motegiganter sier i en uttalelse at de har som mål om å bli klimanøytrale innen 2050. Foto: Andy Wong / AP / NTB scanpix
En rekke motegiganter sier i en uttalelse at de har som mål om å bli klimanøytrale innen 2050. Foto: Andy Wong / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Motegigantene H&M, Hugo Boss, Puma, Adidas og Levi's skal om 32 år ikke lenger slippe ut klimagasser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapene har i en felles pressemelding i forbindelse med FNs klimatoppmøte i Polen kunngjort at de skal gå sammen om å skjerpe ambisjonene på klimafeltet.

I alt 43 klesfabrikker vil jobbe med å få til en nettouttelling av klimagasser på null senest i 2050. Samtidig forplikter de seg til å redusere utslippene med 30 prosent innen 2030.

Moteindustrien er en av de industriene i verden som slipper ut enorme mengder CO2 hvert år. Ifølge tall fra FN står produksjon av klær for om lag ti prosent av de totalene utslippene i verden.

– Moteindustrien er alltid to skritt foran når det handler om å definere verdenskulturen, så jeg er glad for å se at den også fører an når det gjelder klimahandlinger, sier FNs klimasjef Patricia Espinosa, som kaller avtalen «unik».