Meny

Armensk reformleder leder valget

Tilhengere av Nikol Pasjinian i forbindelse med en demonstrasjon i hovedstaden Jerevan i mai. Den fungerende statsministeren var antatt å sikre partiets flertall i nasjonalforsamlingen etter søndagens valg. Arkivfoto: Sergei Grits / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Reformvennlige Nikol Pasjinians parti leder nyvalget i Armenia med 70 prosent av stemmene, viser foreløpige valgresultater.

Pasjinian var statsminister fram til han gikk av i oktober da den sittende nasjonalforsamlingen kjempet mot reformene hans. Det førte til at parlamentet ble oppløst i påvente av nyvalg.

Han har vært fungerende statsminister også i perioden fram til valget.

Da 80 prosent av stemmene var talt natt til mandag, hadde hans parti fått 70,49 prosent av stemmene. Det er et hav av stemmer foran det nest største partiet, liberale BHK, som har fått drøye 8 prosent av stemmene.

Det var på forhånd ventet at Pasjinians parti ville få flertall i valget.

Pasjinian har tatt til orde for brede reformer i landet. Han vil gjøre Armenia til et «industrialisert, høyteknologisk, eksportrettet land», og styrke båndene til Russland, USA og EU.

Ni partier kjemper om de 101 plassene i nasjonalforsamlingen i landet, som ligger sør i Kaukasus, mellom Georgia, Aserbajdsjan, Iran og Tyrkia.

(©NTB)

Populært