Lydopptak avslører Khashoggis siste ord

Den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul 2. oktober. Foto: AP / NTB scanpix
Den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul 2. oktober. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jamal Khashoggis siste ord før han døde var «jeg får ikke puste», ifølge en CNN-kilde som har lest en transkripsjon av lydopptak fra drapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg får ikke puste, sier Khashoggi tre ganger før han ble drept på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul 2. oktober, ifølge transkripsjon av et lydopptak, melder CNN.

TV-kanalen får opplysningene fra en kilde som skal være involvert i etterforskningen av drapet og har lest transkripsjonen. Ifølge kilden «kjempet Khashoggi mot en gruppe personer som var fast bestemt på å drepe ham».

I teksten beskrives videre en lyd av en sag, som angivelig skal ha blitt brukt til å partere liket. Mennene bak drapet skal ha blitt rådet til å høre på musikk i et forsøk på å stenge lyden ute, hevder CNNs kilde.

Videre skal en rekke telefonsamtaler ha blitt gjort, som også andre medier tidligere ha omtalt.

Les også: Senatet forbereder resolusjon om Khashoggi-drap

Khashoggi-drapet: Tyrkia krever at kronprinsens rådgivere pågripes

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arrestordre

Forrige uke utstedte en tyrkisk domstol en arrestordre på to saudiarabere som var kronprins Mohammed bin Salmans rådgivere da Khashoggi ble drept.

Søndag sa Saudi-Arabias utenriksminister Adel bin Ahmed al-Jubeir at de ikke kommer til å utlevere noen mistenkte, skriver Reuters.

Khashoggi ble drept på konsulatet i Istanbul da han skulle hente papirer han trengte i forbindelse med et planlagt giftermål. Den sterkt regimekritiske saudiarabiske journalisten bodde i USA.

Les også: CIA overbeviste senatorer om at kronprins beordret journalistdrap

Avis: Kronprins hadde løpende kontakt med Khashoggi-drapsteam

(VIDEO: CIA overbeviste senatorer om at kronprins beordret journalistdrap)