Belgias største parti forlater regjeringen

Innenriksminister Jan Jambon (t.h.) er en av N-VA-ministrene som nå går ut av regjeringen til Charles Michel (t.v.). Bildet er fra 2017. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB scanpix
Innenriksminister Jan Jambon (t.h.) er en av N-VA-ministrene som nå går ut av regjeringen til Charles Michel (t.v.). Bildet er fra 2017. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det flamske nasjonalistpartiet N-VA går ut av Belgias koalisjonsregjering i protest mot at statsminister Charles Michel godtar FNs migrasjonspakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

N-VA, som ønsker en gradvis løsrivelse av Flandern fra Belgia, er landets største parti. Søndag ble det klart at partiet går ut av Michels sentrum-høyre-regjering.

– Jeg har partiets tydelige posisjon til etterretning, sa Michel.

Han gikk umiddelbart i gang med rokeringer i det som nå etter alt å dømme blir en mindretallsregjering. En av endringene er at visestatsminister Alexander De Croo overtar som ny finansminister etter Johan Van Overtveldt, ifølge kringkasteren VRT.

N-VA, som har hatt tre ministre, forlater regjeringen i protest mot Michels beslutning om å godta FNs migrasjonspakt. Avtalen skal vedtas på et FN-møtet i Marokko som begynner mandag, og hvor Michel vil være til stede.