Nissefornekter pågrepet ved kirke i USA

Julenissen er vanligvis en populær fyr, som her i Polen, men noen er misfornøyd med at julens kristne budskap havner i andre rekke under høytiden. Arkivfoto: Czarek Sokolowski / AP / NTB scanpix
Julenissen er vanligvis en populær fyr, som her i Polen, men noen er misfornøyd med at julens kristne budskap havner i andre rekke under høytiden. Arkivfoto: Czarek Sokolowski / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En demonstrant som sto utenfor en kirke i Texas og fortalte barn at julenissen ikke finnes, er pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet ble tilkalt til kirken i Cleburne nord i delstaten, der det ble holdt en nissefrokost lørdag. Klagen gjaldt folk som oppholdt seg ulovlig på privat eiendom, og på stedet var det tre personer som demonstrerte mot arrangementet.

Firebarnsmor Heather Johnson sier til en lokal TV -stasjon at hun ble konfrontert av demonstrantene da hun var på vei inn i kirken.

– Lar du barna dine tro på den falske julenissen eller vet de hvem Jesus er, ville mennene vite.

– Da jeg ba dem ikke ødelegge julen og nissen for barna mine, begynte de å rope at nissen ikke er ekte og at det var galt av meg å lære barna det, sier Johnson.

To av mennene forlot stedet etter politiets anmodning, men 31 år gamle Aaron Urbanski nektet å gi seg. han ble derfor pågrepet for å forstyrre offentlig ro og orden og ikke rette seg etter politiets pålegget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ikke tull med nissen! skriver ordfører Scott Cain på Twitter etter opptrinnet. Utsagnet er en lett omskriving av delstatens uoffisielle slagord «Don't mess with Texas!»

– I tillegg til å måtte møte i retten, ville de vel heller ha kull i strømpene sine, fortsetter ordføreren. En kullbit i julestrømpen er den klassiske straffen til barn som ikke har vært snille.