Meny

Myanmar-kvinner tvinges til å gifte seg med kinesiske menn

Rundt 7.500 kvinner fra den nordlige Myanmar er de siste fem årene tvunget til å gifte seg med kinesiske menn, viser ny rapport.

De fleste av kvinnene er også tvunget til å føde barn, konkluderer rapporten fra Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health og Kachin Women’s Association Thailand (KWAT).

Forskerne har intervjuet over 400 kvinner på over 40 ulike steder i Myanmar og Kina.

Kinas strenge ettbarnspolitikk har resultert i et kvinneunderskudd på 34 millioner i landet, og mange kinesiske menn henter seg derfor ektefelle i nabolandene Kambodsja, Laos, Myanmar og Vietnam. Noen av kvinnene gifter seg frivillig, mens andre blir tvangsgift.

Myanmars grenseområder mot Kina, først og fremst i delstatene Shan og Kachin, har lenge vært preget av konflikt, og regjeringens konfiskering av land og andre brudd på menneskerettighetene har tvunget mange på flukt.

Mange kvinner har også havnet i armene på kyniske menneskehandlere og endt opp i ekteskap de ikke kan flykte fra, går det fram av rapporten.

– Ofrene for tvangsekteskap blir utsatt for mange overgrep og løper både fysisk og psykologisk risiko, sier professor Courtland Robinson, som har ledet undersøkelsen.

Populært