Myanmar-kvinner tvinges til å gifte seg med kinesiske menn

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 7.500 kvinner fra den nordlige Myanmar er de siste fem årene tvunget til å gifte seg med kinesiske menn, viser ny rapport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De fleste av kvinnene er også tvunget til å føde barn, konkluderer rapporten fra Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health og Kachin Women’s Association Thailand (KWAT).

Forskerne har intervjuet over 400 kvinner på over 40 ulike steder i Myanmar og Kina.

Kinas strenge ettbarnspolitikk har resultert i et kvinneunderskudd på 34 millioner i landet, og mange kinesiske menn henter seg derfor ektefelle i nabolandene Kambodsja, Laos, Myanmar og Vietnam. Noen av kvinnene gifter seg frivillig, mens andre blir tvangsgift.

Myanmars grenseområder mot Kina, først og fremst i delstatene Shan og Kachin, har lenge vært preget av konflikt, og regjeringens konfiskering av land og andre brudd på menneskerettighetene har tvunget mange på flukt.

Mange kvinner har også havnet i armene på kyniske menneskehandlere og endt opp i ekteskap de ikke kan flykte fra, går det fram av rapporten.

– Ofrene for tvangsekteskap blir utsatt for mange overgrep og løper både fysisk og psykologisk risiko, sier professor Courtland Robinson, som har ledet undersøkelsen.