Meny

Nyopprettet ungarsk mediegruppe slipper å følge konkurranseregler

Ungarns statsminister Viktor Orbán. Foto: Piroschka van de Wouw / AP / NTB scanpix
Et nyopprettet mediekonglomeratet som anses som lojalt til Ungarns statsminister Viktor Orbán, slipper å forholde seg til landets konkurranseregler.

Det går fram av en ordre signert av statsministeren onsdag.

I kunngjøringen heter det at det nyopprettede konglomeratet, som omfatter hundrevis av byråer og mediehus, er av «strategisk nasjonal betydning», og at det derfor ikke trenger å følge konkurransereglene.

Ti selskaper donerte i forrige uke sine medier til en stiftelse som vil bli styrt av Gabor Liszkay, en utgiver som er kjent for å være lojal til statsminister Orbán. Det er anslått at om lag 480 publikasjoner nå vil bli styrt av stiftelsen.

Opprettelsen av konglomeratet har brakt med seg bekymringsmeldinger fra både nasjonalt og internasjonalt hold, og flere peker på at det kan få store konsekvenser for mediemangfoldet og pressefriheten i landet.

Les også:   Solberg om Venstre-krangelen: – På tide at vi går videre

Populært