Meny

Mange ville ta farvel med George H.W. Bush

Mange amerikanere tok turen innom kongressbygningen for å vise USAs 41. president en siste ære. En rekke personer i rullestol hedret den tidligere presidenten for hans innsats for mennesker med funksjonshemning. Foto: Patrick Semansky/AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mange amerikanere fant tirsdag veien til kongressbygningen i Washington for å vise landets 41. president George H.W Bush en siste ære.

Allerede før morgengry hadde et stort antall amerikanere stilt seg opp for å vise Bush senior sin respekt i rotunden i kongressbygningen. Æresvakter sto på rekke, mens både vanlige amerikanere, politikere og andre sentrale skikkelser var innom for å ta farvel.

CIA-direktør Gina Haspel og de tidligere direktørene John Brennan og George Tenet var blant dem. Bush senior var på 1970-tallet CIA-sjef, og er den eneste tidligere CIA-sjefen som senere har inntatt det ovale kontor.

Også tidligere senator Bob Dole var innom Capitol-bygningen for en siste avskjed.

Den tidligere presidenten undertegnet i 1990 en lov for å sikre rettighetene til personer med funksjonshemning. Rundt båren i rotunden var det tirsdag flere rullestolbrukere som hadde samlet seg for å hedre innsatsen.

Kisten med USAs 41. president blir stående i kongressbygningen til han skal stedes til hvile onsdag.

Onsdag skal Bush senior hedres med en minnegudstjeneste i Washington National Cathedral, før båren returnerer til Texas der han skal bisettes fra universitetsbiblioteket som er oppkalt etter ham.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært