Klart for påstand i saken mot Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver

Spesialetterforsker Robert Mueller forlater Kongressen etter et møte i fjor sommer. Innen torsdag må Muellers etterforskere legge fram straffepåstand i saken mot tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn, som har sagt seg skyldig i å ha løyet for FBI og inngått et samarbeid med etterforskerne. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
Spesialetterforsker Robert Mueller forlater Kongressen etter et møte i fjor sommer. Innen torsdag må Muellers etterforskere legge fram straffepåstand i saken mot tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn, som har sagt seg skyldig i å ha løyet for FBI og inngått et samarbeid med etterforskerne. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spesialetterforsker Robert Mueller må innen torsdag legge fram påstand om straff i saken mot tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er knyttet stor interesse til straffepåstanden, siden det blir første gang publikum får et visst innsyn i informasjonen Flynn har delt med etterforskerne som gransker Russlands rolle i den amerikanske valgkampen i 2016.

Flynn erkjente seg i fjor skyldig i å ha løyet til FBI om sin kontakt med Russland i ukene før Donald Trump ble innsatt som president. Det ventes at rettsdokumentene vil gi en del detaljer om Flynns samarbeid med påtalemyndigheten. De vil også kunne gi en indikasjon på i hvilken retning Muellers etterforskning beveger seg.

Spesialetterforskeren er kjent for å holde kortene svært tett til brystet, og så langt har lite annet kommet ut enn den informasjonen som er blitt offentliggjort gjennom rettsdokumenter.

I tråd med føderal praksis, kan Flynns straff bli på opptil seks måneders fengsel. Dom i saken faller 18. desember.

Flynn var nasjonal sikkerhetsrådgiver i bare 24 dager. Han måtte trekke seg da det ble avslørt at han hadde villedet visepresident Mike Pence om sine samtaler med Russlands daværende ambassadør i Washington Sergeij Kisljak.

Les også: Avis: Manafort og Trumps advokater i samtaler etter tilståelsesavtale