Meny

Sri Lankas statsminister midlertidig suspendert

Sri Lankas statsminister Mahinda Rajapaksa er i en domstol blitt midlertidig suspendert fra sitt embete. Kjennelsen omfatter også hans regjering.

– Rajapaksa har ingen legitimitet etter å ha tapt to mistillitsforslag, sa en av dommerne til journalister etter mandagens kjennelse.

Retten har gitt Rajapaksa frist til 12. desember med å bevise overfor domstolen at han har legitimitet som statsminister og til å lede regjeringen. Inntil det skjer, kan landet bli utsatt for «uopprettelig eller ubotelig skade» dersom kan fortsetter som statsminister, heter det i en uttalelse.

Det forelå ingen umiddelbare reaksjoner fra Rajapaksa eller hans støttespillere etter kjennelsen mandag.

Sri Lanka ble kastet ut i politisk krise i oktober da president Maithripala Sirisena sparket statsminister Ranil Wickremesinghe og erstattet ham med ekspresident Rajapaksa.

Wickremesinghes parti har flertall i nasjonalforsamlingen, men presidenten har makt til å utnevne statsministeren. Nasjonalforsamlingen har erklært at den ikke har tillit til Rajapaksa og hans regjering. Presidenten forsøkte i forrige måned å oppløse nasjonalforsamlingen, men høyesterett satte foten ned.

(©NTB)

Populært