Børsopptur etter økonomisk «våpenhvile»

Usikkerheten fra før G20-møtet er snudd til optimisme på de asiatiske børsene – som her i Hongkong – etter at USA og Kina inngikk «våpenhvile» i handelskrigen. Foto: Vincent Yu / AP / NTB scanpix
Usikkerheten fra før G20-møtet er snudd til optimisme på de asiatiske børsene – som her i Hongkong – etter at USA og Kina inngikk «våpenhvile» i handelskrigen. Foto: Vincent Yu / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Børsene i Asia løftet seg mandag etter at USA og Kina er blitt enige om en tre måneder lang «våpenhvile» i handelskrigen mellom de to landene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Presidentene Donald Trump og Xi Jinping ble lørdag enige om å ikke røre tollsatsene de neste 90 dagene, og skaffet dermed rom for fortsatt dialog om handel.

Mandag er det tydelige tegn på lettelse i aksjemarkedene etter at en eskalering av handelskrigen mellom verdens to største økonomier er utsatt, om enn ikke helt avverget ennå.

I Tokyo gikk Nikkei-indeksen opp 1,3 prosent da handelen startet mandag. Den bredere Topix-indeksen fulgte like bak, med en oppgang på 1,2 prosent.

– Det var ventet at markedet i Tokyo ville åpne med kjøpsordre og dermed lede an etter at toppmøtet mellom USA og Kina ble avsluttet uten turbulens. En følelse av lettelse burde lokke investorene til å handle igjen, skriver meglerhuset Okasan Online Securities i en melding til sine kunder. Selskapet minner samtidig om at «det er kun snakk om en utsettelse, så det er fortsatt grunn til å være forsiktig».

I Hongkong åpnet Hang Seng-indeksen opp 2 prosent mandag formiddag, mens de ledende børsene i Fastlands-Kina steg enda mer. Hovedindeksene i Shanghai og Shenzhen vokste med henholdsvis 2,2 og 2,6 prosent.