Befolkningsekspert anklaget for spionasje i Iran

Artikkelen fortsetter under annonsen

En iransk ekspert på befolkningsutvikling er pågrepet, anklaget for å samarbeide med utenlandske spionnettverk, ifølge det statlige nyhetsbyrået IRNA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eksperten er navngitt som Meimanat Hosseini-Chavoshi, ifølge nyhetsmeldingen. Hun er oppført som ansatt ved Institutt for befolkning og global helse ved Melbourne-universitetet i Australia.

Meldingen kommer dagen etter at avisen Kayhan meldte at flere «aktivister» var blitt pågrepet fordi de skal ha infiltrert statlige institusjoner under dekke av vitenskapelige aktiviteter.

– Det finnes bevis for at disse individene er forbundet med spionnettverk i Vesten, uttaler parlamentarikeren Nasrollah Pejmanfar, som er medlem av kulturkomiteen, til den konservative avisen.

Hosseini-Chavoshi har publisert mange artikler om iransk familieplanlegging, som har blitt hyllet internasjonalt for å ha gitt kraftig nedgang i fødselsraten. I 1980-årene fødte iranske kvinner i snitt sju barn hver. i 2016 var tallet nede i 1,66 barn per kvinne.

Iranske myndigheter er imidlertid bekymret for at tallet er blitt for lavt, og ayatolla Ali Khamenei har bedt om tiltak for å doble befolkningen til 150 millioner.

Ifølge avisen Kayhan bruker Irans fiende befolkningsekspertene til å undergrave arbeidet, gjennom å tone ned alvoret.