Meny

Over 100 pågrepet i nye demonstrasjoner i Paris

VIDEO: Demonstrasjonen mot høyere drivstoffavgift i Paris endte med minst 107 pågripelser.
Minst 80 personer er skadd i sammenstøt mellom demonstranter og politi i Paris der flere tusen mennesker protesterte mot økte drivstoffavgifter.

Om lag 5.500 demonstranter deltok i lørdagens protestaksjon som etter hvert utartet i den franske hovedstaden. Politiet brukte tåregass og vannkanoner mot demonstrantene. Noen av dem svarte med å kaste store steiner mot politiet.

Noen av demonstrantene antente også en brann i en bygning i byen.

Minst 80 personer, deriblant 16 polititjenestemenn, ble skadd i sammenstøtene. I løpet av ettermiddagen var 183 demonstranter pågrepet, ifølge politiet.

Yrkesdemonstranter

Flere tusen demonstranter gikk langs paradegaten Champs-Élysées i et planlagt demonstrasjonstog, mens «3.000 bråkmakere» ankom stedet og forsøkte å bryte seg gjennom politisperringer ved Triumfbuen, uttalte viseinnenriksminister Laurent Nunez lørdag ettermiddag.

Det er tredje helg på rad at protestbevegelsen De gule vestene demonstrerer mot myndighetens planlagte avgiftsøkning på bensin og diesel.

Protestaksjonen har også spredt seg til Belgia og Nederland, men der har antall demonstranter vært betydelig lavere enn i Frankrike.

Færre enn forrige helg

I alt deltok om lag 75.000 mennesker i demonstrasjoner over hele Frankrike lørdag, opplyser det franske innenriksdepartementet. Det er langt færre enn de to foregående helgene da henholdsvis 282.000 og 106.000 mennesker deltok.

Forrige lørdag ble 69 personer pågrepet og 24 skadd i sammenstøt mellom politi og demonstranter i Paris. Fem av de skadde var politifolk. Flere titall pågripelser fant sted i demonstrasjoner andre steder i landet.

Populært