Macron krever uavhengig Khashoggi-etterforskning

Frankrikes president Emmanuel Macron har under G20-møtet sagt til Saudi-Arabias kronprins at Europa krever internasjonal etterforskning av Khashoggi-drapet.

Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman og Russlands president Vladimir Putin i munter passiar på G20-toppmøtets åpningsdag.
Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman og Russlands president Vladimir Putin i munter passiar på G20-toppmøtets åpningsdag. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Macron og kronprins Mohammed bin Salman hadde en uformell samtale på sidelinjen av G20-toppmøtet i Buenos Aires.

Ifølge en av den franske presidentens medarbeidere sa Macron til kronprinsen at internasjonale eksperter må få delta i etterforskningen av drapet på Jamal Khashoggi.

Drapet på den regimekritiske journalisten er en av sakene som ventes å prege det to dager lange toppmøtet, og det har vært mange spekulasjoner på hvordan de øvrige stats- og regjeringssjefene ville møte kronprinsen, som mistenkes av mange for å ha beordret drapet.

Mange bet seg derfor i merke at det var en storsmilende russisk president Vladimir Putin som håndhilste hjertelig på kronprinsen, som smilte like hjertelig tilbake.

Det var en markering som flere tolker som at Putin ikke lar seg avskrekke av at Mohammed bin Salman settes i forbindelse med drapet.