USA, Mexico og Canada signerte handelsavtale

Mexicos avtroppende president Enrique Peña Nieto, USAs president Donald Trump og Canadas statsminister Justin Trudeau etter at de tre statslederne signerte den nye handelsavtalen fredag ettermiddag i Buenos Aires. Foto: Martin Mejia / AP / NTB scanpix
Mexicos avtroppende president Enrique Peña Nieto, USAs president Donald Trump og Canadas statsminister Justin Trudeau etter at de tre statslederne signerte den nye handelsavtalen fredag ettermiddag i Buenos Aires. Foto: Martin Mejia / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

På sidelinjen av G20-toppmøtet i Argentina, signerte USA, Mexico og Canada fredag den mye omtalte handelsavtalen mellom de tre landene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Handelsavtalen, døpt USMCA-avtalen, ble signert av USAs president Donald Trump, Canadas statsminister Justin Trudeau og Mexicos avtroppende president Enrique Peña Nieto, som for øvrig hadde sin siste offisielle dag på jobb fredag.

Trump betegner avtalen som «et skoleeksempel på en avtale som vil forandre handelsmarkedets vesen for alltid». Trump varslet i valgkampen i 2016 at han ville trekke USA ut av NAFTA med mindre Canada og Mexico gikk med på å reforhandle avtalen, som han omtalte som «tidenes dårligste».

Handelsavtalen erstatter NAFTA-avtalen, som er drøyt 24 år gammel, og vil tre i kraft fra og med neste år.

Personvernpolicy