Verdens største hotellkjede hacket

Hackere har fått tilgang til kredittkortnumre og personopplysninger til opptil 500 millioner gjester hos den amerikanske hotellkjeden Marriott Starwood.

Illustrasjonsfoto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foruten kredittkortinformasjon har hackerne også fått tilgang til data som bolig- og epostdresser, samt telefon- og passnumre til gjester som har booket opphold på hotellene fra 2014 og fram til 10. september i år.

– Dette har rammet opptil 500 millioner gjester som har gjort reservasjoner for opphold på Starwoods hoteller, opplyser kjeden.

En gransking tidligere i høst har avdekket at hackere hadde kopiert og kryptert opplysninger som rundt 327 millioner gjester oppga da de booket hotellrom, men omfanget kan vise seg å være større enn dette.

Mariott Starwood er verdens største hotellkjede og består i dag av rundt 6.500 hoteller med 1,2 millioner rom i 127 land. Sheraton, Westin, Le Meridien, St. Regis, Four Points og W Hotels er alle eid av Mariott Starwood, som har rundt 180.000 ansatte.

– Vi beklager dypt at dette har skjedd. Vi har ikke levd opp til det våre gjester fortjener og det vi forventer av oss selv, sier hotellkjedens direktør Arne Sorenson.

Verdien av Mariott-aksjen falt med 6 prosent da Wall Street åpnet fredag.