Theresa May vil konfrontere den saudiarabiske kronprinsen om Khashoggi-drapet

Storbritannias statsminister Theresa May vil konfrontere Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman om Khashoggi-drapet under det to dagers lange G20-toppmøte i Buenos Aires i Argentina. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix
Storbritannias statsminister Theresa May vil konfrontere Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman om Khashoggi-drapet under det to dagers lange G20-toppmøte i Buenos Aires i Argentina. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Storbritannias statsminister Theresa May vil konfrontere Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman om hva som skjedde med Jamal Khashoggi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge to vil være til stede i Buenos Aires i Argentina i forbindelse med det to dager lange G20-toppmøtet som går av stabelen fredag.

– Budskapet jeg kommer til å gi han vil være veldig tydelig. Vi ønsker en grundig og transparent etterforskning av hva som skjedde, og vi ønsker selvsagt også at de skyldige blir stilt til ansvar, sier May.

En rekke betente saker vil være på agendaen når statsledere fra hele verden møtes i løpet av de to hektiske dagene.

Flere statsledere, blant annet Frankrikes president Emmanuel Macron, har også varslet at de kommer til å konfrontere kronprinsen om hva som skjedde med den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi. Khashoggi ble drept da han oppsøkte Saudi-Arabias konsulat i Istanbul 2. oktober, og CIA knytter i en rapport som er lekket til amerikanske medier kronprins Mohammed bin Salman til drapet.

Denne måneden uttalte saudiarabisk påtalemyndighet at de foreslår dødsstraff for fem av de elleve saudierne som er tiltalt for å ha drept Khashoggi.

Personvernpolicy