Macron: – Nekter å signere Mercosur-avtale

Frankrikes president Emmanuel Macron (venstre) sier han nekter å signere Mercosur-avtalen om Brasils president trekker landet ut av Parisavtalen. Samtidig sier han at han er villig til å fortsette samtalene med Argentinas president Mauricio Macri (høyre). Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB scanpix
Frankrikes president Emmanuel Macron (venstre) sier han nekter å signere Mercosur-avtalen om Brasils president trekker landet ut av Parisavtalen. Samtidig sier han at han er villig til å fortsette samtalene med Argentinas president Mauricio Macri (høyre). Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrikes president Emmanuel Macron sier at han nekter å skrive under på en handelsavtale med Mercosur-landene om Brasil trekker seg fra Parisavtalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Handelsblokken Mercosur består av de fire søramerikanske landene Argentina, Uruguay, Paraguay og Brasil. Sistnevntes påtroppende president, Jair Bolsonaro, åpnet under valgkampen for å trekke Brasil fra Parisavtalen.

– Jeg er ikke for å skrive under på en svær handelsavtale med makter som har sagt de ikke vil respektere Parisavtalen, sa Macron under et statsbesøk i Argentina før G20-møtet.

Brasil er det største medlemmet av handelsblokken.

Videre sa den franske presidenten at han er villig til å gå videre i samtaler om individuelle handelsavtaler med Argentina.

Franske bønder har protestert over en økning i importen av storfekjøtt, noe som vil være en del av Mercosur-avtalen.

– Akkurat som Argentina, har Frankrike grenser når det kommer til landbruk. Men vi har klart å finne kompromisser som gjør det mulig for oss å fortsette prosessen, sa Macron til reporterne.

– Men jeg håper disse diskusjonene inkluderer alle våre ambisjoner, tilføyde Macron og siktet til Parisavtalen om klimaendringer.