Russland fordømmer Ukrainas bønn til NATO

Ukraina har oppfordret NATO om å sende skip til Azovhavet. Russland fordømmer forslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russiske myndigheter understreker at en slik handling vil eskalere spenningen ytterligere. Ukraina har til hensikt å framprovosere spenninger i forkant av presidentvalget neste år, sier en Kreml-talsmann ifølge statlige russiske medier.

Uttalelsene kommer etter at Ukrainas president Petro Porosjenko torsdag gikk ut med en oppfordring til NATO om å sende skip til Azovhavet. Søndag tok Russland to ukrainske marinefartøy, en taubåt og et mannskap på 24 ukrainere i arrest i Kertsjstredet.

Spenningen mellom de to landene har eskalert kraftig denne uken, og Porosjenko har hevdet at landet hans trues av storkrig med Russland.

Personvernpolicy