Meny

Merkel utelukker militær løsning i konflikten mellom Russland og Ukraina

Tysklands regjeringssjef Angela Merkel sier hun kommer til å konfrontere Russlands president Vladimir Putin angående den betente konflikten med Ukraina, når de to møtes under det kommende G20-møtet i Argentina fredag. Her er de to under minnemarkeringen av første verdenskrig i Paris tidligere denne måneden. Foto: Gonzalo Fuentes / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tysklands regjeringssjef Angela Merkel utelukker en militær løsning på den betente konflikten mellom Russland og Ukraina.

– Vi kan bare løse dette ved å snakke med hverandre. Det finnes ikke en militær løsning på disse konfliktene, sier Merkel.

Torsdag gikk Ukrainas president Petro Porosjenko ut med en oppfordring til NATO om å sende skip til Azovhavet.

Merkel sier dette er uaktuelt, og varsler samtidig at hun kommer til å legge press på den russiske presidenten Vladimir Putin når hun møter han på det kommende G20-møtet i Argentina fredag. Der vil hun oppfordre Putin til å slippe fri ukrainerne som søndag ble arrestert i Kertsjstredet ved den annekterte Krim-halvøya.

Søndag tok Russland to ukrainske marinefartøy, en ukrainsk taubåt og et mannskap på 24 ukrainere i arrest i Kertsjstredet.

(©NTB)

Populært