FN-sjef oppfordrer verdensledere til å trappe opp klimainnsatsen

– Akkurat nå beveger vi oss mot en verdensomspennende katastrofe

FNs generalsekretær António Guterres ber verdensledere ta grep og trappe opp innsatsen for å nå målene i Parisavtalen. Her fra konferansen Oslo Forum på Losby i Lørenskog tidligere i år. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
FNs generalsekretær António Guterres ber verdensledere ta grep og trappe opp innsatsen for å nå målene i Parisavtalen. Her fra konferansen Oslo Forum på Losby i Lørenskog tidligere i år. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I forkant av FNs klimakonferanse oppfordrer FN-sjef Antonio Guterres verdensledere til å trappe opp innsatsen for å nå målene i Parisavtalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Guterres vil selv være til stede på COP24-konferansen, sammen med delegater fra om lag 200 land. Konferansen går av stabelen i den polske byen Katowice søndag.

– Akkurat nå beveger vi oss mot en verdensomspennende katastrofe og usikkerhet på grunn av klimaforandringer, sier Guterres, som oppforderer verdensledere til å vise ambisjoner og lederskap for å møte klimautfordringene verden står overfor.

– Lederskap er å forstå at Parisavtalen er det aller viktigste målet, sier Guterres.

Verdenssamfunnet har satt som mål å unngå mer enn 1,5 eller 2 graders global oppvarming. Men disse målsettingene forutsetter raske kutt i klimautslippene. Innsatsen må tredobles hvis Paris-målene skal nås, advarte FNs miljøprogram UNEP i en fersk rapport.

Les også: Insekter forsvinner i tropene

Elvestuen: FNs klimarapport viser alvoret

Forskere slår alarm om issmelting i Arktis: – Skjer i rasende hastighet

Varmerekord i Arktis: – Det er bare helt vilt

Personvernpolicy