Anspent stemning i London

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) er torsdag på besøk i London, der hun blant annet møter Storbritannias utenriksminister Jeremy Hunt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) er torsdag på besøk i London, der hun blant annet møter Storbritannias utenriksminister Jeremy Hunt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) vil etter alt å dømme trå svært forsiktig når hun møter sin britiske kollega Jeremy Hunt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er framfor alt førjulshygge som står på plakaten når Eriksen Søreide besøker Hunt i London torsdag formiddag. De to utenriksministrene har invitert til fest med sang fra barnekoret ved den norske skolen i London og høytidelig tenning av julegrana som det britiske utenriksdepartementet har fått i gave fra Norge.

Men Eriksen Søreide må samtidig passe godt på så hun ikke tråkker feil i den minelagte debatten foran avstemningen i Parlamentet om skilsmisseavtalen Storbritannia har forhandlet fram med EU.

NTB er kjent med at norsk side oppfatter situasjonen som langt mer følsom enn tidligere. Eriksen Søreide ventes derfor å uttale seg svært forsiktig, av frykt for å si noe som kan bli vridd på eller feiloppfattet i britisk politikk.

Uroen gjelder spesielt diskusjonene om en såkalt norsk løsning som en mulig «plan B» for Storbritannia hvis Underhuset ender opp med å si nei til brexitavtalen i den skjebnesvangre avstemningen 11. desember.

Tanken er, ifølge britiske medier, at Storbritannia i en slik situasjon kan gå inn for medlemskap i EØS som et alternativ.

Personvernpolicy