Åpen for alle - alltid

Omstridt republikaner vant senatsvalget i Mississippi

Hyde-Smiths seier sørger nå for at republikanerne har 53 av 100 seter i Senatet. Dermed utvider de flertallet i Senatet til tross for at partiet mistet flertallet i Representantenes hus. Foto: Rogelio V. Solis / AP / NTB scanpix
Hyde-Smiths seier sørger nå for at republikanerne har 53 av 100 seter i Senatet. Dermed utvider de flertallet i Senatet til tross for at partiet mistet flertallet i Representantenes hus. Foto: Rogelio V. Solis / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den omstridte republikaneren Cindy Hyde-Smith vant kampen om Mississippis plass i Senatet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Gratulerer senator Cindy Hyde-Smith med den store SEIEREN i storslåtte Mississippi. Vi er alle stolte av deg, skrev presidenten på Twitter.

Hyde-Smith slo tirsdag demokraten Mike Espy i en overraskende tett valgkamp. Mississippi er vanligvis en trygg stat for republikanske kandidater, men et videoklipp av Hyde-Smith som fortalte publikum at hun er åpen for å «delta i en offentlig henging», har gitt henne mange motstandere.

Mississippi har en lang historie med lynsjing av afroamerikanere.

Valget i Mississippi måtte gå til ny runde, der Hyde-Smith inntok en langt mildere tone. Hun beklaget for uttalelsen og sa hun aldri mente å såre noen.

Demokraten Espy sier på sin side at han er stolt av sin «historiske valgkamp» og takket tilhengere for støtten. Han tilføyer også at han har ringt Hyde-Smith og gratulert henne med seieren.

Hyde-Smiths seier sørger nå for at republikanerne har 53 av 100 seter i Senatet. Dermed utvider de flertallet i Senatet til tross for at partiet mistet flertallet i Representantenes hus.