Trump truer med å avlyse Putin-møte

Donald Trump truer med å avlyse møtet med Vladimir Putin etter russernes angrep mot ukrainske fartøy og sjøfolk. Foto: Ludovic Marin / Pool Photo via AP / NTB scanpix
Donald Trump truer med å avlyse møtet med Vladimir Putin etter russernes angrep mot ukrainske fartøy og sjøfolk. Foto: Ludovic Marin / Pool Photo via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump truer med å avlyse det kommende møtet med Russlands president Vladimir Putin etter russernes angrep mot ukrainske skip i helga.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to statslederne skal etter planen møtes under G20-toppmøtet i Argentina.

Til Washington Post sier Trump at han avventer en full rapport om hendelsen, før han vil ta en avgjørelse.

– Det vil være avgjørende. Kanskje jeg ikke vil ha møtet. Jeg liker ikke den aggresjonen. Jeg liker ikke den aggresjonen i det hele tatt, sier han til avisa.

To ukrainske marinefartøy og en taubåt med til sammen 24 ukrainere ble tatt i arrest av russisk kystvakt søndag da de var på vei gjennom Kertsjstredet nær den annekterte Krim-halvøya.

Tolv av ukrainerne er varetektsfengslet, og det er ventet at de resterende tolv vil bli fengslet innen kort tid. Tre av dem er innlagt på et sykehus på Krim med skader de fikk da den russiske kystvakten angivelig åpnet ild mot fartøyene og seilte inn i dem.