Åpen for alle - alltid

Tidligere Trump-rådgiver i fengsel

George Papadopoulos ble siktet 3. oktober 2017. Han var en av Trumps åtte utenrikspolitiske rådgivere i valgkampen og har erkjent seg skyldig i å ha løyet for FBI. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
George Papadopoulos ble siktet 3. oktober 2017. Han var en av Trumps åtte utenrikspolitiske rådgivere i valgkampen og har erkjent seg skyldig i å ha løyet for FBI. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

George Papadopoulos var president Donald Trumps rådgiver under valgkampen i 2016. Mandag startet han soningen av en fengselsdom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Papadopoulos er den første i Trumps valgkampstab som er dømt til fengsel i Robert Muellers Russland-etterforskning.

31-åringen, som skal sone i 14 dager, var medlem av valgkampstabens utenrikspolitiske råd. Rådet ble ledet av tidligere justisminister Jeff Sessions.

Papadopoulos skal ha blitt orientert av en russisk professor i Europa med bånd til Kreml om at Russland satt på tusenvis av eposter som ville være skadelige for Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton.

Papadopoulos skal ha løyet om tidspunktet for når han mottok den angivelige informasjonen om Clinton. Han hevdet først overfor etterforskere fra FBI at dette skjedde før han ble med i valgkampstaben, men innrømmet senere at det fant sted først etter at han var blitt med på laget.