Trump avviser egen regjerings klimarapport: – Jeg tror ikke på det

President Donald Trump fester ingen lit til rapporten fra sin egen administrasjon om at global oppvarming fører til hyppigere og mer omfattende naturkatastrofer i USA. Foto: AP / NTB scanpix
President Donald Trump fester ingen lit til rapporten fra sin egen administrasjon om at global oppvarming fører til hyppigere og mer omfattende naturkatastrofer i USA. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump avviser en sentral konklusjon fra en dyster klimarapport som hans egen administrasjon presenterte sist uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Naturkatastrofer forverres i USA på grunn av global oppvarming, og de økonomiske kostnadene er store, het det i den nasjonale klimavurderingen, som ble offentliggjort i det stille forrige fredag.

Ekstreme hendelser som kan knyttes til global oppvarming, har «allerede blitt mer hyppige, intense, omfattende eller av lang varighet», het det i rapporten. Siden 2015 har ekstremvær kostet USA over 3.400 milliarder kroner, ifølge rapporten.

Da Trump mandag ble bedt om å kommentere rapporten i Det hvite hus, sa han:

– Jeg tror ikke på det.

Trump, medlemmer av hans regjeringsapparat og andre republikanske politikere sier ofte at det ikke er mulig å si hvor stor del av klimaendringene som er menneskeskapt.