Spiondømt brite benådet

Matthew Hedges ble pågrepet i Dubai i mai i år. Her er han sammen med sin kone Daniela Tejada på et bilde som er offentliggjort av hans familie.
Matthew Hedges ble pågrepet i Dubai i mai i år. Her er han sammen med sin kone Daniela Tejada på et bilde som er offentliggjort av hans familie. Foto: Daniela Tejada / AP

De forente arabiske emirater har benådet en britisk statsborger som var dømt til livsvarig fengsel for spionasje, melder britiske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Doktorgradsstipendiaten Matthew Hedges ble i forrige uke dømt til fengsel på livstid, noe som skapte sterke reaksjoner i Storbritannia. Mandag kunngjorde imidlertid Emiratene at Hedges var benådet med umiddelbar virkning.

Myndighetene i Emiratene fastholder imidlertid at han Hedges var spion og har vist fram et videoopptak der Hedges angivelig innrømmer å være kaptein i den britiske etterretningstjenesten MI6.

Hedges, en 31 år gammel doktorgradsstudent ved universitetet i Durham, forsket på Emiratenes sikkerhetspolitikk i inn- og utland etter den arabiske våren. Han ble pågrepet ved en flyplass i Dubai 5. mai i år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden