Meny

USAs ambassade i Kongo slår terroralarm

USAs ambassade i Kongo har mottatt informasjon om «mulig terrortrussel» mot sine bygninger i landet.

Bare fire uker før det viktige valget i det kriserammede afrikanske landet, har amerikanske myndigheter bedt sine statsborgere i Kongo om å «holde en lav profil». Ambassaden vil være stengt mandag.

– USAs ambassade i Kinshasa har mottatt troverdig og spesifikk informasjon om en terrortrussel mot våre bygninger. Amerikanske borgere i Kinshasa og hele Kongo blir oppfordret til å være årvåkne og utvise varsomhet, skriver ambassaden på sine nettsider.

Etter to år med tilbakeslag, brutte løfter og forsinkelser, gikk startskuddet for valgkampen i Kongo onsdag. Det kommende valget kan lindre – eller forverre – den flere tiår lange krisen i landet.

23. desember kan kongolesiske velgere peke ut en ny retning for det mineralrike landet, som ikke har opplevd fred siden uavhengigheten fra Belgia i 1960.

Det østlige Kongo har vært plaget av mange års etniske konflikter og kamper mellom militsgrupper, i tillegg til flere dødelige ebolautbrudd. USA har bedt landet gripe «en historisk mulighet» til å holde et «troverdig valg» som kan gjøre slutt på de humanitære problemene og bringe stabilitet.

(©NTB)

Populært