Meny

Demokratene vil granske Trumps Khashoggi-svar

Demokratene vil granske Trumps tilknytning til Saudi-Arabia. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Fremtredende demokrater vil se nærmere president Donald Trumps reaksjon på drapet på den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi, skriver Washington Post.

Det skal skje i sammenheng med en større gransking av presidentens forbindelser til Saudi-Arabia, sier demokraten Adam Schiff til avisen. Han er ventet å lede etterretningsutvalget i Representantenes hus fra januar.

Schiff vil undersøke om Trumps økonomiske forbindelser til det saudiarabiske regimet kan ha påvirket presidentens reaksjon på Khashoggi-drapet. I 2015 sa Trump at han tjente «hundrevis av millioner dollar» på investeringer i Saudi-Arabia.

– Det er en hel masse potensielle finansielle interessekonflikter og problemer omkring honorarer, som Kongressen er nødt til å komme til bunns i, sier Schiff.

Presidenten har sagt at det ville vært en «forferdelig feil» å ødelegge forholdet til kongeriket og har kommet med påstander om at det ville gitt skyhøye oljepriser og ødelagt verdensøkonomien.

I en CIA-rapport som er lekket til amerikanske medier, skal konklusjonen være at Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman er direkte knyttet til drapet på Khashoggi. Trump har imidlertid hevdet at CIA ikke har konkludert om kronprinsens rolle.

Les også: Kjøpesenter stenger 13 butikker umiddelbart på grunn setningsskader

Populært