Rapport advarer om stadig mer ekstremvær i USA

En ny, omfattende føderal rapport advarer om at ekstreme vær- og naturforhold i USA forverres som følge av klimaendringene. Bildet er tatt i forbindelse med skogbrannene i California. Foto: John Locher / AP / NTB scanpix
En ny, omfattende føderal rapport advarer om at ekstreme vær- og naturforhold i USA forverres som følge av klimaendringene. Bildet er tatt i forbindelse med skogbrannene i California. Foto: John Locher / AP / NTB scanpix Foto: John Locher / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

En rapport utarbeidet av amerikanske myndigheter advarer om at ekstreme vær- og naturforhold i USA vil forverres som følge av klimaendringene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rapporten ble publisert av Det hvite hus i det stille fredag. Rapporten konkluderer med at global oppvarming vil bidra til å utløse ekstreme vær- og naturkatastrofer i USA.

Den nasjonale klimavurderingen er skrevet lenge før skogbrannen i California og de siste orkanene rammet. Det advares om at ekstremvær og naturkatastrofer både kan vare lengre og øke i styrke.

Les også: Tidenes verste skogbrann i California

Forskere har tidligere varslet om ekstreme værforhold som følge av klimaendringene. Ifølge Katharine Hayhoe, som er medforfatter av rapporten, viser funnene at forskernes antakelser allerede viser seg i USA.

Utover innvirkningen på været gir rapporten i tillegg detaljer om hvordan befolkningens helse og deler av den amerikanske økonomien påvirkes.

Funnene motsier langt på vei president Donald Trumps uttalelser om klimaendringene, som han tidligere har kalt oppspinn.