Meny

Rapport advarer om stadig mer ekstremvær i USA

En ny, omfattende føderal rapport advarer om at ekstreme vær- og naturforhold i USA forverres som følge av klimaendringene. Bildet er tatt i forbindelse med skogbrannene i California. Foto: John Locher / AP / NTB scanpix Foto: John Locher / AP
En rapport utarbeidet av amerikanske myndigheter advarer om at ekstreme vær- og naturforhold i USA vil forverres som følge av klimaendringene.

Rapporten ble publisert av Det hvite hus i det stille fredag. Rapporten konkluderer med at global oppvarming vil bidra til å utløse ekstreme vær- og naturkatastrofer i USA.

Den nasjonale klimavurderingen er skrevet lenge før skogbrannen i California og de siste orkanene rammet. Det advares om at ekstremvær og naturkatastrofer både kan vare lengre og øke i styrke.

Les også: Tidenes verste skogbrann i California

Forskere har tidligere varslet om ekstreme værforhold som følge av klimaendringene. Ifølge Katharine Hayhoe, som er medforfatter av rapporten, viser funnene at forskernes antakelser allerede viser seg i USA.

Utover innvirkningen på været gir rapporten i tillegg detaljer om hvordan befolkningens helse og deler av den amerikanske økonomien påvirkes.

Funnene motsier langt på vei president Donald Trumps uttalelser om klimaendringene, som han tidligere har kalt oppspinn.

Populært