Meny

Clinton: Europa må redusere innvandringen for å stanse høyrepopulismen

Hillary Clintons uttalelser om strengere innvandringspolitikk vil sannsynligvis være omstridt i Europa, skriver The Guardian. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Hillary Clinton mener Europa må ha en strengere innvandringspolitikk for å få bukt med den voksende høyrepopulismen på kontinentet, skriver The Guardian.

– Jeg mener Europa må få kontroll på innvandringen fordi det er det som tente flammen, sier hun til avisen.

Hun kaller brexit «den største økonomiske selvskadingen» et land har begått i historien, men sier både brexit og Trump i hovedsak handler om innvandring.

– Jeg beundrer sjenerøsiteten og medmenneskeligheten til ledere som Angela Merkel, men jeg mener Europa nå har gjort sitt. Nå er det på tide å sende et budskap om at Europa ikke lenger kan gi innvandrere et tilfluktssted eller støtte. Hvis ikke vil innvandring fortsette å ergre mange, sier hun.

Les også: Tsjekkia avstår fra FNs migrasjonsavtale

Færre innvandrere gir fortsatt svak folkevekst i Norge

Innvandringsforskere trues og hetses

Tok full fyr i Europa

Guardian har også intervjuet den britiske eksstatsministeren Tony Blair og den italienske politikeren Matteo Renzi i en artikkelserie om europeisk populisme. Samtlige framholder at innvandring skaper utfordringer for sentrumspolitikken.

Innvandringsdebatten tok full fyr i Europa og USA under flyktningkrisen i 2015, som delvis ble utløst av borgerkrigen i Syria.

Året etter tapte Clinton det amerikanske presidentvalget til Donald Trump, som førte en innvandringskritisk og til tider en innvandringsfiendtlig kampanje.

Les også: – Er økt innvandring Siv Jensens svar?

Høyre frykter Aps asylpolitikk kan føre til økt innvandring

EU vil ha milliarder fra Norge til ny grensestyrke

Populært