Dødelige opptøyer og demonstrasjoner i Haiti

Port-au-Prince har blitt rammet av voldsomme opptøyer de siste dagene. Onsdag skal seks personer ha blitt drept. Foto: Dieu Nalio Chery / AP / NTB scanpix
Port-au-Prince har blitt rammet av voldsomme opptøyer de siste dagene. Onsdag skal seks personer ha blitt drept. Foto: Dieu Nalio Chery / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Demonstrasjonene mot regjeringen i Haiti tiltar i styrke for hver dag. Onsdag skal seks personer ha mistet livet etter å ha blitt påkjørt av en regjeringsbil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skoler, banker, butikker og regjeringsbygninger var onsdag stengt flere steder i landet. For fjerde dag på rad fortsatte de voldsomme demonstrasjonene mot president Jovenel Moïse.

Haitiere krever at Moïse skal gå av for å ikke ha etterforsket korrupsjonsanklagene mot Petrocaribe, et subsidiert venezuelansk energiprogram.

I Port-au-Prince onsdag kjørte en regjeringsbil inn i en folkemengde. Talsmann Michel-Ange Louis-Jeune i politiet hevder at bilen «mistet et av sine hjul».

Han kunne ikke bekrefte antall døde, men nyhetsbyrået APs journalist på stedet telte seks døde personer, to kvinner og fire menn. I tillegg er ti personer blitt drept i løpet av de siste dagene, hvor minst en av dem skal være en politimann.

Moïse har holdt lav profil under opptøyene, men onsdag kveld holdt han en kort tale der han fremhevet befolkningens rett til å demonstrere, men han nektet å gå av.

– Folket har valgt meg som president i frie og rettferdige valg. Opposisjonen må vente til neste valg for å komme til makten, sa han, uten å kommentere korrupsjonsanklagene.

Presidenten sa at han vil sende varme tanker til alle ofrene, «spesielt» til politimennene som har mistet livet.