Meny

Saudiarabisk utenriksminister: Å gå etter kronprinsen er å krysse grensen

Saudi-Arabias utenriksminister sier landets lederskap er fredet. Det å kritisere kronprinsen, er å krysse en grense, tilføyer han. Her ved kronprins Mohammed bin Salman nederst til venstre. Foto: Saudi Press Agency / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Kravene om at kronprins Mohammed bin Salman skal holdes ansvarlig for Khashoggi-drapet er å krysse en grense, sier landets utenriksminister til BBC.

Utenriksminister Adel al-Jubeir sier det «går en grense ved lederskapet». Han sier det gjelder «vokteren av de to hellige moskeene, kong Salman, og kronprinsen», forteller han BBC.

– De representerer alle saudiarabiske innbyggere og alle saudiarabiske innbyggere representerer dem. Vi vil ikke tolerere noen diskusjoner om noe som helst som setter monarkiet eller vår kronprins i et dårlig lys, sier han.

Den 59 år gamle saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul 2. oktober. Han arbeidet blant annet som kommentator for Washington Post og var en kjent kritiker av Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman.

CIA skal ifølge flere medier ha knyttet kronprinsen direkte til drapet som har utløst internasjonal furore.

Aktuelt: Danmark fryser nye lisenser for eksport av våpen til Saudi-Arabia

Populært