Meny

Amerikansk misjonær drept av isolert stamme

En 27 år gammel amerikaner skal være drept etter å ha gått i land på den beryktede og forbudte øya North Sentinel Island.

På øya North Sentinel Island i Bengalbukta mellom India og Myanmar, holder en av verdens mest isolerte stammer til - sentineleserne. Øya, som regnes som en av våre siste virkelig uoppdagede steder har nemlig aldri blitt besøkt av utenforstående - i det minste ingen som har overlevd besøket.

Til tross for dette, valgte den amerikanske misjonæren og selverklærte eventyreren John Allen Chau (27) å reise til øya for å drive misjonsarbeid.

Bakgrunn: På denne paradisøya er det totalforbudt å gå i land

Chau ble brakt til øygruppa i en båt av lokale fiskere, før han fortsatte alene i kano til den avsidesliggende øya. Umiddelbart etter å ha gått i land, ble Chau møtt med en skur piler, sier indiske myndigheter.

Prøvde å komme i land to ganger

Amerikaneren, som ifølge lokale medier var misjonær og ønsket å formidle det kristne budskap til urbefolkningen på øya, skal ha forsøkt å nå fram til North Sentinel Island flere ganger før han til slutt lyktes gjennom å betale lokale fiskere.

– Han prøvde å komme seg til øya 14. november, men greide det ikke. To dager senere var han bedre forberedt. Han gikk av båten og dro videre helt alene i kano, sier en politikilde til nyhetsbyrået AFP.

Fiendtlige: Da redningsmannskaper forsøkte å ta seg til øya i etterkant av tsunamien i 2012, ble de jaget bort av de innfødte med pil og bue. Foto: skjermdump Youtube

– Deretter ble han angrepet av folk med pil og bue, men han fortsatte å gå. Fiskerne så siden stammefolk binde et tau rundt halsen hans og dra ham av gårde. Fiskerne ble redde og rømte fra stedet, men dro tilbake morgenen etter og fant mannens lik ved stranden, sier kilden videre.

Helt isolert fra omverdenen

North Sentinel Island er fullstendig avskåret fra resten av verden, og indiske myndigheter har innført totalforbud mot å gå i land der. Selv ikke den indiske marinen får lov til å besøke øya. Urbefolkningen, sentineleserne, antas å utgjøre mellom 50 og 150 mennesker. De er blant verdens mest isolerte folkegrupper, og stammen regnes også for å være en av verdens farligste.

Politiet sier de har iverksatt drapsetterforskning, og sju personer er pågrepet for å ulovlig ha fraktet Chau til North Sentinel Island.

Populært