Meny

Teselskap for å redde brexitavtalen

Storbritannias statsminister Theresa May reiser onsdag til Brussel. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Storbritannias statsminister Theresa May reiser onsdag til Brussel for å diskutere brexit direkte med EU-kommisjonens sjef Jean-Claude Juncker.

Den britiske statsministeren ankommer EU-kommisjonens hovedkvarter Berlaymont klokka 17.30 onsdag ettermiddag.

Downing Street ser på besøket som et forhandlingsmøte, melder britisk presse. EU-kommisjonen omtaler det for sin del som et «arbeidsmøte».

– Men det er ikke en middag. Det er «afternoon tea», understreker EU-kommisjonens talsperson Margaritis Schinas.

Ifølge ham er formålet med møtet å forberede det ekstraordinære toppmøtet som er planlagt førstkommende søndag for å sette to streker under utkastet til brexitavtale som nå ligger på bordet.

May kommer tilsynelatende styrket til Brussel etter at det tirsdag ble klart at opprøret mot henne internt i det konservative partiet har møtt veggen – iallfall inntil videre.

Men det er fortsatt høyst uklart om den britiske statsministeren vil klare å samle et flertall bak avtalen når den kommer opp til avstemning i Parlamentet i London.

Samtidig har avtaleutkastet møtt uventet sterk motstand innad i EU, der Spania nå truer med å velte hele avtalen på grunn av misnøye med formuleringene om Gibraltar.

Avtaleutkastet kom på plass i forrige uke og fastsetter vilkårene for Storbritannias uttreden av EU neste år.

(©NTB)

Populært