Lederkandidat Pelosi hyrer hovedutfordreren

Fudges beslutning om å stille seg bak Pelosi kan være et viktig steg for den erfarne toppdemokraten som har sittet i Representantenes hus siden 1987. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix
Fudges beslutning om å stille seg bak Pelosi kan være et viktig steg for den erfarne toppdemokraten som har sittet i Representantenes hus siden 1987. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Marcia Fudge, Nancy Pelosis hovedutfordrer til å bli demokratenes kandidat til å lede Representantenes hus, har trukket seg. Hun skal jobbe for nettopp Pelosi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kongresskvinnen fra Ohio er utnevnt av Pelosi til å lede et nytt valgkomité som skal se på velgerrettigheter, et viktig tema for den nye demokratiske majoriteten i Representantenes hus. Pelosi sier at Fudge har vært en «drivkraft for beskyttelse av velgerrettigheter».

–Jeg stilte som kandidat fordi jeg ville sikre mangfold, rettferdighet og inkludering i Representantenes hus. Nå er jeg sikker på at vi sammen vil bevege oss framover, sier Fudge i en uttalelse.

Pelosi, som mellom 2007 og 2011 ble den første kvinnen til å lede Representantenes hus, har stilt til gjenvalg etter at demokratene vant tilbake kammeret i årets mellomvalg. Men siden har 16 demokratiske representanter bedt om en annen leder enn Pelosi. Flere i partiet mener en yngre kandidat bør få sjansen.

De 16 utgjør bare en liten brøkdel av de 232 demokratene som sitter i Representantenes hus, og Pelosi ser ut til å være sikret nok støtte til å bli Demokratenes kandidat. Men når alle representantene skal stemme, inkludert republikanerne, må Pelosi få 218 stemmer for å vinne. Da har hun bare råd til å miste 14 demokratiske stemmer.

Fudges beslutning om å stille seg bak Pelosi, kan være et viktig steg for den erfarne toppdemokraten som har sittet i Representantenes hus siden 1987.