Ytterligere to funnet døde etter skogbrannene i California

Redningsmannskaper i California søker i et nedbrent hus etter levninger. Så langt er 79 mennesker funnet døde i det som er den verste skogbrannen i delstatens historie. Foto: John Locher / AP / NTB scanpix
Redningsmannskaper i California søker i et nedbrent hus etter levninger. Så langt er 79 mennesker funnet døde i det som er den verste skogbrannen i delstatens historie. Foto: John Locher / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To mennesker ble funnet døde i skogbrannen nord i California mandag. Dermed er til sammen 79 mennesker bekreftet omkommet i brannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bekrefter sheriff Kory Honea i Butte fylke.

Samtidig er tallet på savnede redusert med rundt 300 personer til rundt 700. Myndighetene sier likevel at mange av menneskene på savnetlisten kan være i trygghet og at det kan hende de ikke vet at de har blitt meldt savnet.

Myndighetene har også opphevet den obligatoriske evakueringen i områder sør og nordvest for brannen som nærmest utslettet byen Paradise. Myndighetene ber likevel folk om å forsikre seg om at de har nok mat, vann og drivstoff slik at de kan unngå å bruke veiene i området.

Onsdag er det meldt regn i California, noe som kan bidra i slokkingen av brannene. Mannskaper som leter etter døde frykter likevel at regnet kan gjøre at levninger blir vasket bort. Det er også frykt for at regnet kan øke faren for jordskred.