Meny

Tidligere CIA-sjef hardt ut mot Trump etter bin Laden-kritikk

Disse uttalelsene fra president Donald Trump har fått flere til å reagere. Se video.

Tidligere CIA-sjef Leon Panetta går hardt ut mot president Donald Trump etter kritikken av admiralen som ledet operasjonen hvor Osama bin Laden ble drept.

– Dette viser at han mangler en grunnleggende forståelse av hvordan militæret og våre etterretningsbyråer fungerer, og undergraver presidentens egen stilling som øverstkommanderende, sier Leon Panetta i en uttalelse.

Utfallet mot Trump fra den tidligere CIA-sjefen og forsvarsministeren under Barack Obama, kommer etter at Trump i et intervju med Fox News ble gjort oppmerksom på at den pensjonerte admiralen William McRaven har kommet med hard kritikk av dagens administrasjon.

– Ville det ikke vært bedre om vi fanget bin Laden litt tidligere, ville det ikke vært fint? kontret presidenten.

McRaven ledet Navy SEAL-operasjonen hvor den Al Quaida-lederen Osama bin Laden ble drept, men hadde ikke ansvaret for å finne bin Laden før operasjonen.

Kalte Trump en trussel mot USA

Da Trump ble spurt om militære ledere ikke bør anerkjennes for at bin Laden ble drept, så presidenten ut til å svare på noe helt annet.

– De tok ham, men se nå, se nå. Den virkelige saken er at bin Laden bodde i Pakistan, vi støtter Pakistan, vi gir dem 1,3 milliarder dollar i året, som vi ikke gir dem mer, forresten. Jeg satte en stopper for det fordi de ikke gir oss noe som helst, de gjør ingen pokkers ting for oss, svarte Trump.

Donald Trump får kritikk etter at han gikk til angrep på den pensjonerte admiralen William McRaven (bildet). Foto: Eric Gay / AP

McRaven har kritisert Trump for en rekke ting. Han har blant annet omtalt Trumps higen etter å eliminere dem som ikke utviser total lojalitet i CIA, FBI og justisdepartementet, og sammenlignet situasjonen med 1950-tallets heksejakt på dem som ikke hadde det rette "nasjonale sinnelaget». Under den kalde krigen var det gjerne alle som kunne mistenkes for å ha kommunistsympatier. Admiralen har kalt Trump den største trusselen mot USA i moderne tid.

– Jeg er en tilhenger av alle presidenter jeg har jobbet under, som uavhengig av partitilhørighet har holdt embetets verdighet i hevd og brukt det til å samle landet. Men Trump er den største trusselen mot demokratiet i min levetid, har McRaven sagt.

Kommentar: «Tvil om russersaken mot Trump fullføres»

– Mangler grunnleggende forståelse

Mens Det hvite hus startet juleforberedelsene med henting av juletre til presidenthjemmet, havnet Trump i nok en kontroversiell krangel. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

George W. Bush-administrasjonens rådgiver for antiterrorisme Fran Townsend reagerer også på Trumps kritikk av McRaven.

– Kvalmende, skriver hun på Twitter.

Presidenten har den siste tiden også fått kritikk fra flere tidligere høytstående offiserer i det amerikanske forsvaret for sin forståelse av militærets rolle. Enkelte har blant annet karakterisert Trumps avgjørelse om å sende flere tusen soldater til den mexicanske grensen kort tid før valget 6. november som et politisk stunt.

Aktuelt: Khamenei: Trump har gjort skam på USAs prestisje

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært