Trump: USA vil avsløre hvem som sto bak Khashoggi-drapet innen to dager

President Donald Trump svarer på spørsmål fra journalister under et besøk til California lørdag. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix
President Donald Trump svarer på spørsmål fra journalister under et besøk til California lørdag. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump sier det skal komme «en full rapport» om hvem som drepte journalisten Jamal Khashoggi innen de neste to dagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump er lørdag i California for å besøke ofre etter skogbrannen som herjer i delstaten. I forbindelse med et besøk til Malibu sør i delstaten, sa han til oppmøtte journalister at den «fulle rapporten» over «hvem som gjorde det» skal bli ferdig innen førstkommende mandag eller tirsdag.

USAs utenriksdepartement avviste lørdag at amerikanske myndigheter har landet på en endelig konklusjon om hvem som sto bak drapet på journalisten Jamal Khashoggi. Flere amerikanske medier siterte fredag anonyme kilder i CIA på at etterretningsbyrået har konkludert med at drapet ble bestilt av Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman.

Trump sa til journalistene i Malibu at det var «for tidlig» for ham å kommentere kildene som amerikanske medier siterte fredag.

Den regimekritiske saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul 2. oktober. Han skal umiddelbart ha blitt kvalt, før liket ble partert.

Påtalemyndigheten i Saudi-Arabia har siktet elleve personer i forbindelse med drapet. De ber om dødsstraff for fem av dem. USA har innført sanksjoner mot 17 saudiarabiske statsborgere som følge av drapet.