71 bekreftet døde og over 1.000 savnet etter California-brann

Brannen kalt Camp Fire har tatt livet av 71 personer. Over 1.000 personer er meldt savnet. Foto: AP / NTB scanpix
Brannen kalt Camp Fire har tatt livet av 71 personer. Over 1.000 personer er meldt savnet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

71 personer er bekreftet omkommet og 1.011 personer er meldt savnet i den dødeligste brannen i Californias historie, opplyser lokale myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag ble ytterligere åtte personer funnet omkommet etter skog- og gressbrannen nord i delstaten, opplyser sheriff Kory Honea i Butte fylke på en pressekonferanse fredag.

Samtidig blir antallet savnede oppjustert fra 631 til 1.011.

Honea sier at selv om de har over 1.000 navn på savnetlisten, betyr det ikke at alle er omkommet. Savnetlisten ble offentliggjort torsdag. Sheriffen oppfordrer folk til å se etter sitt eget navn og deretter melde fra til myndighetene at de er i live. Han legger også til at samme navn kan stå på listen flere ganger.

Brannen, kalt Camp Fire, brøt ut 8. november og har i løpet av ni dager ødelagt over 9.700 hjem.

Fredag opplyste myndighetene at de har kontroll på 40 prosent av brannen.

I tillegg til de omkomne nord i California, ble det onsdag rapportert om at tre personer er bekreftet døde etter skogbrannen Woolsley Fire utenfor Los Angeles. Dermed er det totale antallet omkomne i delstaten på 74 personer.

Lørdag reiser USAs president Donald Trump til California for å møte ofre for de voldsomme skogbrannene, ifølge Det hvite hus.