– Dekkhistorier i Khashoggi-saken er ikke tillatt

USAs president Donald Trump skal fredag ha snakket med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan om Khashoggi-saken. Foto: AP / NTB scanpix
USAs president Donald Trump skal fredag ha snakket med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan om Khashoggi-saken. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Recep Tayyip Erdogan og Donald Trump skal fredag ha snakket sammen på telefon hvor de enige om at dekkhistorier om hva som skjedde med Khashoggi, ikke er lov.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kilde nær Tyrkias president opplyser til AFP at Erdogan og USAs president Donald Trump «ble enige om å belyse drapet på journalisten Jamal Khashoggi fra alle aspekter, og at dekkhistorier av hendelsen ikke bør være tillatt».

Telefonsamtalen kom et døgn etter at påtalemyndigheten i Saudi-Arabia kunngjorde at de har siktet elleve personer for på drapet på journalisten, og at de ber om dødsstraff for fem av dem.

Tyrkiske medier hevdet fredag at Tyrkia sitter på flere bevis i drapssaken, blant annet nok et lydopptak hvor Saudi-Arabia diskuterer sin versjon av drapet på Khashoggi.

Samtalen mellom Erdogan og Trump skjedde før Washington Post natt til lørdag norsk tid meldte at CIA har konkludert med at kronprins Mohammed bin Salman bestilte drapet på journalisten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden