Nord-Korea lar amerikaner gå

Fredag opplyste nyhetsbyrået KCNA at en amerikaner som har vært fengslet i Nord-Korea siden 16. oktober vil bli deportert til USA. Kunngjøringen antyder at Nord-Korea og Kim Jong-un ønsker å opprettholde stemningen for dialog med USA.
Fredag opplyste nyhetsbyrået KCNA at en amerikaner som har vært fengslet i Nord-Korea siden 16. oktober vil bli deportert til USA. Kunngjøringen antyder at Nord-Korea og Kim Jong-un ønsker å opprettholde stemningen for dialog med USA. Foto: Kin Cheung / AP

Nord-Korea vil deportere en amerikansk statsborger som har vært fengslet i landet en måned for å ha krysset grensa ulovlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kunngjøringen antyder at Nord-Korea ønsker å opprettholde muligheten for dialog med USA.

Tidligere har Nord-Korea holdt amerikanske statsborgere fengslet i lengre perioder i lignende saker.

Fredag opplyste det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA at amerikaneren ble arrestert 16. oktober under et forsøk på å komme inn i landet fra Kina. Han skal ha fortalt etterforskerne at han var tilknyttet CIA.

Nyhetsbyrået opplyste at Nord-Korea har bestemt seg for å deportere ham, men sier ikke hvorfor og når.

Aktuelt: Nord-Korea hevder å ha utviklet og testet nytt våpen

Personvernpolicy