USA: Khashoggi-siktelser er en god start

Saudi-Arabias flagg vaier over landets konsulat i Istanbul. Torsdag kunngjorde USA at de har innført sanksjoner mot 17 saudiarabere for drapet på journalisten Jamal Khashoggi. Foto: AP / NTB scanpix
Saudi-Arabias flagg vaier over landets konsulat i Istanbul. Torsdag kunngjorde USA at de har innført sanksjoner mot 17 saudiarabere for drapet på journalisten Jamal Khashoggi. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA kaller siktelsene Saudi-Arabia har tatt ut mot elleve personer for drapet på journalisten Jamal Khashoggi, for en «god start».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ser på kunngjøringen som en god start. Det er et skritt i riktig retning, sier talskvinne Heather Nauert i USAs utenriksdepartement.

Torsdag siktet påtalemyndigheten i Saudi-Arabia elleve personer for drapet på journalisten og ba om dødsstraff for fem av dem.

Kunngjøringen kom samme dag som USA innført sanksjoner mot 17 saudiarabiske borgere som følge av drapet på Khashoggi. Blant dem på sanksjonslisten er Saud al-Qahtani, en av kronprins Mohammad bin-Salmans sentrale rådgivere, skriver Washington Post.

Ifølge USAs finansdepartement har samtlige av de 17 på sanksjonslista «vært involvert i planleggingen og gjennomføringen» av operasjonen som endte med at den regimekritiske journalisten ble drept.

2. oktober gikk Khashoggi inn på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul. Han skal umiddelbart ha blitt kvalt, før liket ble partert.