Skottlands førsteminister: Verst tenkelige utfall

<p>– Dette vil ha en ødeleggende effekt på jobber og investeringer i Skottland, sier Nicola Sturgeon.</p>
– Dette vil ha en ødeleggende effekt på jobber og investeringer i Skottland, sier Nicola Sturgeon. Foto: Stefan Rousseau / AFP / NTB scanpix

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon kaller utkastet til brexitavtale «det verste fra begge kanter» og varsler at hennes parti vil sette seg på bakbeina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utkastet til brexitavtale vil bringe Skottland ut av det indre markedet mens Nord-Irland i praksis vil være del av det indre markedet i EU, uttaler Sturgeon til BBC.

– Dette vil ha en ødeleggende effekt på jobber og investeringer i Skottland, sier hun.

Det nordirske unionistpartiet DUP, som er støtteparti for Mays regjering, kaller avtalen dårlig.

– Dette er en dårlig avtale, en avtale som statsministeren har sagt hun ikke ville godta, sier parlamentsmedlem Sammy Wilson tili BBC.

Les også: May får støtte i regjeringen - nå venter kamp i Parlamentet

Han spør seg hvorfor May ønsker å selge en avtale til Underhuset «som fortsatt knytter oss til tollunionen til en prislapp på 29 milliarder pund».

– For å bruke hennes ord: Ingen avtale er bedre enn en dårlig avtale, men dette er en dårlig avtale.

Nigel Farage, tidligere leder for UKIP, skriver på Twitter at «dette er historiens verste avtale». Han oppfordrer ethvert regjeringsmedlem som er «ekte brexit-tilhenger» til å gå av. I motsatt fall vil de det gjelder, miste tillit for alltid, skriver han.

Østerrikes statsminister Sebastian Kurz, hvis land har formannskapet i EU, ønsker beslutningen fra London velkommen.

– Resultatet er bra, sier han.

Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen skriver på Twitter at han er lettet over den britiske regjeringens beslutning.

– Det er avgjørende for våre og for resten av EUs borgere og virksomhet. Nå skal vi finlese tekstene og forhåpentligvis snart legge hånd på en solid avtale, skriver han.

Personvernpolicy